Specialismen

Steel Protection Group onderscheidt zich door de totaliteit van het dienstenaanbod, de omvang van de organisaties, de opslagcapaciteit die het bedrijf biedt, en de ervaring en specialisatie in de onderstaande methoden van staalbewerking.

Wat wij doen

Machinaal stralen

De Steel Protection Group heeft ruim veertig jaar ervaring met het voorbehandelen van staal. Onze machinale straalmachines lenen zich uitstekend om stalen materialen met afmeting tot 4 mtr breed, 1,5 mtr hoog en 15 mtr lang machinaal te behandelen.

Handmatig stralen

Binnen de verschillende bedrijven word met verschillende straalmiddelen handmatig gestraald. Niet alleen word er met staal gestraald, ook korund en glasparel worden gebruikt. Zodoende kunnen wij meerdere metaalsoorten voorbehandelen.

Poedercoaten

Wij voeren voor steeds meer opdrachtgevers het poedercoaten (elektrostatisch poederspuiten) uit. Dit zorgt voor een duurzame, slijt- en krasvaste oplossing en biedt een esthetisch optimaal resultaat. Bovendien is poedercoaten (geen oplosmiddelen) een betere methode voor de arbeidsomstandigheden en ons milieu.

Brandvertragend coaten

Wij brengen brandvertragende coatings aan (voor brandvertraging van 30, 60 of 90 minuten) op o.a. leidingwerk. Deze werkwijze is steeds vaker van toepassing, zowel in de petrochemie als in de utiliteitsbouw.

Machinaal spuiten

Onze geautomatiseerde spuitlijnen lenen zich uitstekend voor het appliceren van diverse verschillende machinaal te spuiten producten. Zodoende kunnen wij aan de diverse verschillende klanteisen en specificaties voldoen. Tevens kunnen wij geautomatiseerd uw plaatcodering aanbrengen

Handmatig spuiten

Wij beschikken over de benodigde moderne verfspuitinstallaties om uw objecten handmatig van de juiste bescherming te voorzien. De airless pompen spuiten onder hoge druk de verf door een kleine opening wat resulteerd in een gelijkmatig en glad resultaat. Onze ervaren verfspuiters verwerken een diversiteit aan producten op zowel waterbasis als oplosmiddelen, wat een grote expertise vereist.

TSA (Thermal Spray Aluminium)

Thermal spray aluminium spuiten is een technologisch proces waarbij aluminiummateriaal wordt aangebracht op stalen oppervlakken met behulp van thermische spuitapparatuur. Het zorgt voor een effectieve bescherming van uw staal met een levensduurverwachting tot wel 40 jaar.

Verhuur- en opslag

Op onze locatie in Oosterhout beschikken wij over tijdelijke kantoorruimte, een (prefab) werkplaats met bovenloopkranen en opslagruimte. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ook klaar willen zijn voor de toekomst?

Klanten waarderen onze flexibiliteit in straal- en coating diensten. We maken dit waar omdat we beschikken over grote locaties, enorme vakkennis en uitgekiende processen.

Dit maakt dat klanten een langdurige relatie met ons opbouwen. Want flexibiliteit ontzorgt en dat maakt het plezierig samenwerken.

Geen resultaten gevonden