Steel Protection Euroblast CMR / ZZS & Isocyanten vrij

Binnen de vestigingen van de Steel Protection Group wordt gewerkt met een grote diversiteit aan type en merken coatings. Alle coatings zijn in meer of mindere mate schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Er zijn echter een aantal coatings die dusdanige eigenschappen hebben dat we als bedrijf actief aan de slag gaan om het gebruik er van te stoppen, te minimaliseren en/of te kiezen voor een minder schadelijke variant.  

Het voornoemde kunnen wij niet alleen en gaat in overleg met de leveranciers en onze klanten. Mogelijk is een klant zich overigens niet eens bewust van de schadelijkheid van het product op onze medewerkers en/of het milieu.  

In eerste instantie willen we aan de slag met coatings die 1 of meerdere van de onderstaande eigenschappen hebben:   

  • Ze zijn aangemerkte als Carcinogeen, Mutageen en/of Reprotoxisch (CMR). Denk hier bij aan kankerverwekkend.  

  • Ze zijn aangemerkt als Zeer Zorgwekkende Stof (ZZS). Stoffen die niet of nauwelijks afbreken in lichaam en in de natuur. Ook wel ‘forever chemicals’ genoemd.  

  • Ze bevatten Isocyanaten. Dit component kan blijvende beroepsastma veroorzaken na blootstelling  

Inmiddels is onze vestiging Steel Protection Euroblast de eerste vestiging die vrij is van coatings met de voornoemde eigenschappen. Een mooie prestatie! 

In de afgelopen maanden is er bijvoorbeeld met het bedrijf Aerts Coating uit Lommel een vervanger gezocht voor de door hun geleverde verdunner. De bestaande verdunner bevatte een component dat werd aangemerkt als CMR. Inmiddels is er een vervangend product geleverd zonder deze eigenschap. Testen hebben uitgewezen dat de werking van het product verder vergelijkbaar is.  

Bij deze willen wij Wouter Aerts bedanken voor zijn medewerking in dit verhaal. 

Afbeelding met Lettertype, Graphics, tekst, logo

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook klaar willen zijn voor de toekomst?

Klanten waarderen onze flexibiliteit in straal- en coating diensten. We maken dit waar omdat we beschikken over grote locaties, enorme vakkennis en uitgekiende processen.

Dit maakt dat klanten een langdurige relatie met ons opbouwen. Want flexibiliteit ontzorgt en dat maakt het plezierig samenwerken.

Geen resultaten gevonden